Macarons van Framboos

Hou jij ook van heerlijke krokante macarons? Via dit recept krijg je heerlijke frisse macarons in slechts 30 minuten!  Tijdens ons frambozen seizoen, is dit recept één van onze liefhebbers.

 

Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 20 minuten | Totale tijd: 30 minuten (+ extra tijd om de macarons te laten opstijven)
Hoeveelheid: ca. 16-20 macarons (afhankelijk van hoe groot je de koekjes maakt)

Wat heb je nodig voor frambozen macarons (ingrediënten):

Voor de macarons:

 • 150 gram poedersuiker
 • 80 gram amandelmeel
 • 50 gram fijne suiker
 • 2 eiwitten (op kamertemperatuur)
 • snuf zout
 • kleurstof  (rood/ roze/ lichtroze bijvoorbeeld)

Voor de botercrème:

 • 125 gram roomboter (ongezouten en op kamertemperatuur)
 • 60 gram frambozen (verse of uit de vriezer – ontdooid)
 • 30 gram poedersuiker

Hoe maak je frambozen macarons :

 1. Klopt het eiwit stijf en voeg er, zodra het eiwit bijna helemaal stijf is, een snufje zout en de fijne suiker aan toe. Mix tot de eiwitten helemaal stijf zijn.
 2. Zeef de poedersuiker en amandelmeel door een fijne zeef en voeg dit toe aan het eiwit samen met de kleurstof. Spatel dit voorzichtig om tot een glad beslag dat licht begint te glanzen. Spatel je te lang door dan wordt de binnenkant van de macaron hol of breekt de bovenkant. Spatel je te kort dan krijg je geen gladde bovenkant of geen voetje aan de macaron.
 3. Teken kleine rondjes op bakpapier af, dan kun je de macarons straks makkelijker in een gelijke vorm spuiten. Gebruik eventueel een dop of smal borrelglaasje om de rondjes af te tekenen.
 4. Leg het bakpapier alvast op een ovenplaat (je wilt straks niet de macarons moeten verplaatsen) en vul een spuitzak met het beslag. Spuit de macarons op het bakpapier tot het beslag op is. Doe dit eventueel in twee delen indien nodig. Neem een handdoek en laat hier de bakplaat een paar keer op “vallen” zodat overtollige luchtbelletjes uit de macarons gaan.
 5. Laat nu de macarons ongeveer 20 tot 30 minuten opstijven (mag ook iets langer). Je moet met je vinger over de macaron kunnen gaan zonder dat het beslag aan je vingers plakt.
 6. Verwarm ondertussen de oven voor op 140 graden en bak daarna de macarons in 20 minuten af. Laat ze daarna volledig afkoelen en je zou ze makkelijk van het bakpapier af moeten krijgen. Plakken ze nog? Dan zijn je macarons niet gaar en moeten ze nog even langer de oven in.
 7. Terwijl de macarons in de oven staan of aan het afkoelen zijn maak je de botercrème. Hiervoor klop je de boter ongeveer 5 minuten lang op met een garde of keukenmachine tot hij wittig van kleur is. Druk de frambozen door een zeef en doe het vocht wat er vanaf komt bij de boter samen met de poedersuiker. Meng door elkaar tot een gladde botercrème.
 8. Pak vervolgens een macaron en spuit met een spuitzak een beetje frambozen botercrème erop en druk het andere deel van de macaron er voorzichtig op. Herhaal tot alle macarons aan elkaar zitten door een beetje botercrème. Eet smakelijk!

De macarons kun je ongeveer 3 dagen bewaren in de koelkast.


Fruit en zoveel meer.
Bij welroy fruit is ons motto: lekker van bij ons. Het gaat om meer dan fruit alleen, als hecht familiebedrijf brengen we kwalitatieve producten met liefde en passie verzorgd. Kom altijd gerust eens kijken tijdens onze opendeurdagen.

Tot snel!
    
Rust en Geniet
Wil je lekker rusten en genieten in een uniek landschap? Dit kan ook via onze B&B, neem gerust een kijkje op de website www.debonderbei.be en laat je verleiden met een heerlijk ontbijt en uniek landschap.

Rust en Geniet...
LOCATIE
 Langenakkerstraat 132A, 3830 Wellen
 0475/379698