Boekweit pannenkoeken zijn voor mijn gevoel luchtiger dan gewone pannenkoeken gemaakt met tarwebloem. De compôte van rood fruit is erg lekker op pannenkoekjes en dan hoef je ook geen suiker of stroop te gebruiken. Ze gaan perfect als tussendoor of als volwaardige lunch.
Voorbereiding: 2 minuten | Bereiding: 5 minuten
Wat heb je nodig (ingrediënten voor 8 pannenkoeken):
- 75 gr boekweit
- 75 gr zelfrijzend bakmeel
- 150 ml melk
- 2 eieren
- Snuf zout
- 100 gr rood fruit evt. uit de diepvries
- Eventueel suiker
- 1 tl kaneel
- 2 el water
Hoe gaan we te werk?
- Maak een beslag van het boekweit, het bakmeel, de eieren en het zout.
- Zet een pan op het vuur en verwarm de olie hierin. (eventueel kokosolie voor een vetvrije pannenkoek)
- Bak de pannenkoekjes per 3 tegelijk in de pan.
- In een steelpannetje verwarm je het rode fruit met 2 el water, eventueel wat suiker en de kaneel.
- Serveer de boekweit pannenkoeken met het rode fruit.