Appel-kaneel muffin

De geur van deze muffin tijdens het opwarmen in de oven, doet ons al watertanden! Met onze eigen jonagold appelen wordt dit zeker en vast smullen gewezen.

 

Voorbereiding: 5 minuten | Bereiding: 45 minuten | Totale tijd: 55 minuten

Wat heb je nodig (ingrediënten voor 4 personen):

  • 400 g zelfrijzende bloem
  • 1 eetlepel bakpoeder
  • 150 g bruine suiker
  • 125 g boter + een extra klontje
  • 25 cl melk
  • 2 eieren
  • 1 appel (bv. Jonagold)
  • een snuifje nootmuskaat
  • 3eetlepels ahornsiroop (of esdoornsiroop)
  • ½ theelepel gemalen kaneel (naar smaak)
  • een beetje bloemsuiker (decoratie)

 

Hoe gaan we te werk?

  1. Meng eerst alle droge ingrediënten samen. Weeg de bloem en de bruine suiker zorgvuldig af.
  2. Doe de bloem, de bruine suiker en het bakpoeder in de mengkom van de keukenmachine.
  3. Weeg de boter en doe ze in een kleine pot. Smelt de boter op een zacht vuur, maar laat ze niet kleuren.
  4. Meet de juiste hoeveelheid melk af.
  5. Plaats de mengkom met de droge ingrediënten in de keukenmachine. Gebruik het K-hulpstuk om alles te mengen op lage snelheid.
  6. Giet de melk erbij, en breek er even later de eieren in. Kijk uit dat er geen stukjes eierschaal in het beslag terecht komen.
  7. Giet de gesmolten boter in een straaltje bij het beslag. Laat de machine alles op het gemak mengen. Hou het pannetje waarin de boter is gesmolten aan de kant.
  8. Schil de appel en snij de vrucht in kwarten. Verwijder het klokhuis en snij elk stukje appel in kleine blokjes van ong. 0,5 centimeter.
  9. Doe een vers klontje boter in het pannetje (waarin je eerder al boter hebt gesmolten) en verwarm het op een matig vuur.
  10. Stoof de stukjes appel een minuut in de bruisende boter en schenk er een beetje ahornsiroop (of esdoornsiroop) over.
  11. Bepoeder de appelstukjes met een flinke snuif kaneel en een beetje gemalen nootmuskaat. Roer in het pannetje.
  12. Verwarm de oven voor op 210°C.
  13. Schep de appelblokjes in het muffinbeslag en laat de machine heel even draaien.
  14. Plaats in elke kleine cakevorm van het bakblik twee papieren cups. Vul elke vorm tot bijna tegen de rand met beslag.
  15. Plaats de muffins in de hete oven van 210°C. Bak ze gedurende 20 minuten.
  16. Prik met een satéstok of prikvork in een muffin om te controleren of ze gaar zijn. Als er geen deegrestjes aan het stokje kleven, dan zijn ze klaar.
  17. Laat de muffins afkoelen en presenteer ze met een dun laagje bloemsuiker erover.

Fruit en zoveel meer.
Bij welroy fruit is ons motto: lekker van bij ons. Het gaat om meer dan fruit alleen, als hecht familiebedrijf brengen we kwalitatieve producten met liefde en passie verzorgd. Kom altijd gerust eens kijken tijdens onze opendeurdagen.

Tot snel!
    
Rust en Geniet
Wil je lekker rusten en genieten in een uniek landschap? Dit kan ook via onze B&B, neem gerust een kijkje op de website www.debonderbei.be en laat je verleiden met een heerlijk ontbijt en uniek landschap.

Rust en Geniet...
LOCATIE
 Langenakkerstraat 132A, 3830 Wellen
 0475/379698