Zin in een ouderwets verloren brood? Hier kan je een modernere versie vinden van het verloren brood, dit geserveerd met appel en peer voor de echte zoutebekken.
Voorbereiding: 5 minuten | Bereiding: 15 minuten | Totale tijd: 20 minuten
Wat heb je nodig (ingrediënten voor 4 personen):
- 1 brood (minstens twee dagen oud)
- 4 eieren
- 2 dl room
- 60 gram rietsuiker
- 2 jonagold appels (geschild en in blokjes gesneden)
- 2 conference peren (geschild en in blokjes gesneden)
- 1 klontje boter
Hoe gaan we te werk?
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Klop de eieren los en roer er de rietsuiker en room door.
- Beboter een ovenschaal en bedek de bodem met sneetjes brood en stukjes fruit. De sneetjes mogen elkaar gerust wat overlappen. Overgiet met het ei-roommengsel.
- Bak het verloren brood ongeveer 20 minuten in de oven. Serveer lauw of warm.